Király Ibolya vagyok pár-és családterapeuta,  mentálhigiénés szakember (MsC).

A családterápia egy  pszichoterápiás módszer, amely megpróbálja feltárni és enyhíteni a család rendszerén belül aktuálisan összefonódó érzelmi problémákat úgy, hogy a családtagoknak segít a diszfunkcionális kapcsolati mintákat megváltoztatni. Számos családterápiás irányzat létezik. Közös bennük a rendszerszemléletű megközelítés.

Segítői munkámat egyéni konzultációval kezdtem tíz évvel ezelőtt. 2016-óta  a Nagykőrösi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnál, 2017-óta  a Ceglédi Családsegítő és Gyermekjóléti Központban is dolgozom, mint pár-és családterapeuta. 2018-óta Szolnokon a Vitalitas Praxisközösségben, 2019-óta a Kecskeméti Praxisközösségben egyéni konzultációkat illetve pár-és családterápiát vezetek. Ezekre a konzultációkra a háziorvosok és a gyermekorvosok delegálják a pácienseket.

2019-től a Károli Gáspár Református Egyetem Főiskola Karán óraadó tanárként dolgozom.

Hetente 15-20 konzultációt vezetek, főleg gyermekekkel kapcsolatos krízisek, mozaikcsaládok problémái, párkapcsolati krízisek, a fő szakterületem.

Képesítést szereztem speciális eszközök (pl. Rendszer-tábla, OH kártya) és specifikus probléma csoportok (evészavarok, EFT –érzelemközpontú terápia, gyász, meddőség, elfogadás és elköteleződés, párkapcsolati krízisek, hűtlenség kezelése, szex problémák kezelése, válás, testvérféltékenység, mozaikcsaládok kezelése, válás, trauma feldolgozás, stressz kezelés) kiemelt kezelésében is, az általános képesítésen felül. Mentálhigiénés szakemberként elakadást, veszteséget, válást, gyászt, krízist megélt embereket valamint daganatos betegeket és családtagjaikat kísérek.

 Módszertani ismereteimet a Magyar Családterápiás Egyesület tagjaként bővítem. A folyamatos képzés, csoportos önismereti munka és saját élményű terápia segít tanácsadói, konzultációs és segítői hivatásomban.

Végzettségek:

Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar (MsC)

Magyar Családterápiás Egyesület : Pár-és családterapeuta 

Juhász Gyula Tanárképző Főiskola: Egészségfejlesztő mentálhigénikus szakirány

SZTE-EFK